Radio – BNR Vrijwilligersyuppen

  • RADIO

Vrijwilligersyuppen – BNR Radiocolumn

Goedenavond, hier spreekt Philip Walkate. Ik hoor vandaag op de radio dat veel yuppen vrijwilliger zijn. Ze willen naast een interessante baan iets terug doen voor de maatschappij. Wel als zij tijd hebben, want yuppen hebben het heel druk.

Speciaal voor die drukke young urban professionals heb ik een standaard sollicitatiebrief ontworpen. Dat bespaart tijd!

Geachte Vrijwilligers Coordinator,

Als teamplayer met een HBO/WO denkniveau van de afdeling marketing & sales kom ik vaak in aanraking met allerlei mensen. De klantgerichte platte organisatie waarvoor ik werk, lijkt veel op uw bejaardentehuis.

De ervaring in complexe denkprocessen die ik heb opgedaan tijdens mijn MBA kan ik goed inzetten tijdens het scrabbelen en memory.

Gezellig praten kan ik ook. Ik doe dat regelmatig tijdens onderhandelingen, maar ook op de VriMiBo sta ik bekend als een mensenmens die geinteresserd is in andermans verhalen.

Behalve koffieschenken en mee eten met de bewoners, kan ik ook adviseren als een buitenlands consortium van bejaardentehuizen uw tehuis zou willlen overnemen.

Mijn goede eigenschappen zijn: communicatie, leiderschap en onder druk werken. Bovendien ben ik geen jobhopper. U hoeft dus niet bang te zijn dat ik volgende week bij de daklozenopvang zit, omdat dat hipper is of omdat de secundaire
arbeidsvoorwaarden daar beter zijn.

Ik kan elke dinsdagavond tussen zeven uur en tien voor half acht. Ik zie er naar uit om in Huize Zonnebloem m’n maatschappelijke steentje bij te dragen.

Hoogachtend…en dan je naam

Veel succes met de salarisonderhandelingen. Zet in op twee koppen koffie, dan krijg je er so wie so een! Prettig weekend.