Radio – BNR Reality Shows

  • RADIO

Reality Shows – BNR Radiocolumn

Met Philip Walkate. Goed nieuws voor creatieve mensen: John de Mol is een website begonnen waar je ideeën voor een Reality Show kan indienen. De winnaar krijgt 50.000 dollar, of zo’n 1200 Euro tegenwoordig, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat iedereen een TV hit kan bedenken.

Ik zit de hele dag al te broeden, te brainstormen en out of the box te denken en ik heb een paar briljante ideeën. Daar gaat ie dan:

Big Bajes: Gevangenen worden gevolgd met camera’s. Kijkers kunnen per SMS aangeven wie vernederd moet worden door de bewaking. De pilot filmen we op Guantanomo Bay of bij het Glenn Mills instituut.

MiniBrother. Vanaf de conceptie worden alle cellen gevolgd in de baarmoeder. Kijkers kunnen aangeven of er wel of niet embryoselectie plaatsvindt, wel of geen ruggeprik mag en of de moeder het kind houdt, of dat het kind meteen meedoet met een andere Reality Show.

De Wallen onder je Ogen: Hierin gaan minderjarige prostituées de strijd aan met de klanten. Camera’s genoeg daar, dus een goedkope productie. In de dagboekkamer kunnen we luisteren naar schrijnende verhalen. De winnaar is de man die na twaalf maanden nog steeds niet herkend is door z’n vrouw. Voorzitter van de vakjury is Rob Oudkerk.

Dan heb ik nog allerlei ideeën met ruziënde mensen in bussen, caravans en Russische onderzeeërs, een Deal or No Deal alleen dan met drugs in die koffertjes. Dat programma heet Big Deal. De winnaar stroomt meteen door naar Big Bajes.

Ten slotte nog een idee: Adels. Een show waar mensen laten zien dat ze de Xchromosoom-factor voor blauw bloed hebben. De winnaar krijgt een bediende, namelijk de winnaar van Slaaf of geen Slaaf.

Zo! TV maken? Dat kan iedereen. John, m’n rekeningnummer is 178.90.98.007 teAmsterdam. En snel overmaken, want de dollar zakt nog sneller dan de niveau’s van mijn Reality Show’s. Tot de volgende voicemail.