Cocktails

  • COCKTAILS

COCKTAILS – Een nieuw toneelstuk van Philip Walkate.

Cocktails is de opvolger van de zeer goed ontvangen voorstelling Wijn. In een verhaal dat zowel spannend als humoristisch is, laten vijf vrienden hun licht schijnen op de waarde van vriendschap. Tijdens een heerlijke avond aan het strand, Mojito of Margarita in de hand, neemt hun leven plots een onverwachte en ingrijpende wending die de onderlinge verhoudingen ernstig op de proef stelt. In een cocktail van emoties, meningen en pijnlijke onthullingen komen hun op het oog geslaagde levens ineens in een geheel ander licht te staan. Hoe help je iemand zonder dat het medelijden wordt? En hoe ga je om met je eigen schuldgevoel?

Cocktails is een tragikomedie van de makers van Wijn over kwetsbaarheid, veerkracht, en solidariteit. De Telegraaf schreef over Wijn in 2018: “Walkate heeft gezorgd voor scherpe, vileine dialogen die niet alleen de lach aanjagen, maar waar je tegelijkertijd de pijn onder voelt.”

Première 22 februari 2020 te Haarlem.
Kijk hier voor de speellijst.

Met: Vincent Croiset, Matteo van der Grijn, Tijn Docter, David Lucieer & Xander van Vledder
Regie: Victor van Swaay Productie: Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Foto’s: Annemieke van der Togt
Trailer: www.hummelinckstuurman.nl

Recensies
Telegraaf: ‘Het spelplezier spat ervan af’

Theaterkrant: ‘Cocktails is vanwege de haakse hoeken in de plot en het sterke spel een fijne voorstelling geworden’

Noord-Hollands, Haarlems en Leidsch Dagblad: ‘Spannend en humoristisch drama’
Lees hier de volledige recensie uit de HDC dagbladen

Scènes: ‘Cocktails gaat over mannenvriendschappen en dat blijft een mooi onderwerp. (…) Bruno, de brallerige bankier blijkt mooi uitgewerkt en wordt fijn gespeeld door Vincent Croiset. Op fraaie wijze laat hij zien dat achter zijn schreeuwgedrag diepere gevoelens leven. Xander van Vledder speelt Freddie en is ook verteller en doet dat zoals altijd uitstekend.