WIJN zeer enthouasiast ontvangen door publiek en pers

Op 3 maart 2018 ging WIJN in première in de Schouwburg van Haarlem. Publiek en pers reageren zeer enthousiast op deze wrange komedie!

Uit de Recensies

'Fantastisch ten tonele gevoerd (...) Carine Crutzen geeft met vonkende ogen ingehouden stijl aan Charlotte, Renée Fokker is scherp en snibbig als workaholic en Vincent Croiset biedt met flair tegenkleur. Randy Fokke zorgt tot slot als gekwetste dochter Eveline voor een vleug jeugdige nectar, met bittere afdronk.' 
de Volkskrant****

'Philip Walkate schreef met Wijn een vrolijk en snel stuk, dat lonkt naar de Angelsaksische traditie van Edward Albee vanwege de ongemakkelijke, intermenselijke relaties en de lijken die uit de kast vallen. Regisseur Victor van Swaay houdt de vaart er flink in, wat goed uitpakt, omdat hij werkt met een groep uitstekende acteurs die per rol ook nog eens erg goed gecast zijn.'
Theaterkrant.nl****

Drank brengt de waarheid schrijnend en komisch aan het licht. Sinds Who's afraid of Virginia Woolf van Edward Albee uit 1962 zijn er talloze stukken gemaakt met dat uitgangspunt. We kijken er nog steeds graag naar omdat het vaak zo heerlijk herkenbaar is. Auteur Philip Walkate maakte met Wijn een bijzonder sterk geconstrueerd en zorgvuldig opgebouwde variant op dit soort drama met verrassende plotwendingen dat vanaf het begin erg humoristisch is. 

Wijn is typisch zo'n verhaal dat je niet moet beschrijven omdat dit het kijkplezier bederft. Wie van goed gemaakt eigentijds toneel houdt kan beter gewoon een kaartje kopen en lekker gaan genieten. Ik voorspel je een geweldige avond.
Scènes ****

'Wijn is een Who's Afraid of Virginia Woolf? voor onze tijd' 
NRC***
Wijn

Première 3 maart 2018 te Haarlem. Kijk hier voor de speellijst.

Met Carine Crutzen, Porgy Franssen, Renée Fokker, Evert van der Meulen, Vincent Croiset en Randy Fokke.
Regie: Victor van Swaay Productie: Hummelinck Stuurman TheaterbureauMarch 9, 2018 12:53 PM

Extra Voorstellingen Adieu Indië van mei - december 2017

Wegens het grote succes van Adieu Indië zijn er extra voorstellingen gepland onder meer op de Tong Tong Fair in Den Haag eind mei, in de Rijswijkse Schouwburg in oktober en in de Paradijszaal van de Koninklijke Schouwburg in december 2017.

Bekijk de speellijst op www.hetportretspreekt.nl
 
adieuindië.jpg
Acteurs Aron Tringali, Linda Möller, Casper van Bohemen, Robert Rosier en Gepke Witteveen (tevens regisseur) Foto: Rob BertschApril 11, 2017 1:28 PM

Première nieuwe komedie Gouwe Ouwe op 4 februari 2017

Gouwe Ouwe Foto.jpg
Drie totaal verschillende bejaarde dames, met één overeenkomst: ze werken bij een fastfoodrestaurant. Doen ze het voor de gezelligheid, om bij de tijd te blijven of is hier iets heel anders aan de hand? En waarom wordt het filiaal waar ze werken zo ongekend populair?

Gouwe Ouwe is een gloednieuwe komedie van Philip Walkate, met een serieuze ondertoon over de positie van ouderen in onze maatschappij.

Met: Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier en Trudy Labij en Jelle Mensink.
Regie: Ignace Cornelissen
Foto: PIEK Fotografie

Landelijke tournee in o.a.: Leidse Schouwburg: 2-4 februari; De la Mar, Amsterdam: 19 - 21 februari en de Koninklijke Schouwburg, Den Haag, 31 maart en 1 april 2017

Speellijst en informatie: www.hummelinckstuurman.nl


December 21, 2016 9:37 AM

Een Grijze Komedie op de Parade 2016

In Utrecht en Amsterdam is deze zomer een reprise van Een Grijze Komedie op de Parade.

Vier enthousiaste spelers (Annemarie Oster, Marlies Hamelynck, Jules Croiset en Rob van de Meeberg) schitteren als acteurs op leeftijd. 

Kijk voor kaarten op de site van De Parade.

Utrecht: 26-29 juli & Amsterdam 17-20 augustus 2016July 4, 2016 1:56 PM

Nieuwe liedjes van Philip Walkate op de site

Philip Walkate heeft samen met Egon Kracht enkele liedjes opgenomen uit het programma: Als jij er maar bij bent in KlankTank Studio te Utrecht.

Ook vier live opnames uit Theater PePijn in december 2014 kun je op dezelfde pagina horen.

Beluister alles hier
!

Op 4 juni 2016 zijn ze samen nog eenmaal te zien in Theater Het Perron te Amsterdam. Reserveer snel, Het Perron sluit de deuren per 1 juli 2016.

IMG_5935.JPG


May 20, 2016 1:40 PM

Allerlaatste keer Theater Het Perron: Als jij er maar bij bent

Op 4 juni treedt Philip Walkate op met zijn liedjesprogramma 'Als jij er maar bij bent', met op de contrabas: Egon Kracht.

Dit is een dubbelprogramma met Kat met de T van Tirza en hun programma 'Paradijsvogels' ter gelegenheid van het sluiten van de deuren van theater het Perron in de Amsterdamse Jordaan.

Wees er snel bij en reserveer via: www.hetperron.nl

Theater Het Perron, 21 uur
Egelantiersstraat 130, Amsterdam

May 17, 2016 7:54 AM

In de Schaduw van Thorbecke - 22 mei 2016 te Zwolle

Op 22 mei 2016 is er in Zwolle, de geboortestad van Thorbecke, een voorstelling van 'In de schaduw van Thorbecke' van toneelgezelschap Het Portret Spreekt.

Aanvang 14.30 uur. Meer informatie en kaartjes via de site van Zwolse Theaters.

'In de schaduw van Thorbecke' gaat na een succesvolle reeks voorstellingen door! De voorstelling is ook zeer interessant voor historische verenigingen, kunstkringen en culturele centra. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Het Portret Spreekt.

Thorbecke

March 22, 2016 9:57 AM

Première 'In de schaduw van Thorbecke' 30 oktober 2015

Première van In de schaduw van Thorbecke

Op 30 oktober 2015 is in Scheveningen In de schaduw van Thorbecke: Drie eenakters over grondwet en koningschap 1848-1919, in première gegaan, een stuk dat Philip Walkate schreef in opdracht van gezelschap Het Portret Spreekt.

De grondwet van Thorbecke uit 1848 had gevolgen voor de machtspositie van de koning. Hoe gingen Willem II, Willem III, Emma & Wilhelmina om met deze politieke realiteit? Een intrigerend én luchtig historisch stuk voor twee acteurs en twee actrices.   

Lees de recensie over de première in Vorsten.
Lees hier de reacties van bezoekers.

Muzee, Scheveningen30, 31 oktober & 1, 6, 8 & 29 november 2015
eer informatie en reserveren:
ww.hetportretspreekt.nl & www.muzeescheveningen.nlOctober 23, 2015 11:25 AM